NAMIRNICE
- 2 svinjska bunceka
- 4-5 režnjeva češnjaka
- 4-5 veća krumpira
- Sol
- Papar
- Svinjska mast
PRIPREMA
Buncek je potrebno špikovati, a to ćemo napraviti tako da ćemo režnjeve češnjaka ubaciti u otvore kod kostiju i mesa. Nakon toga meso je potrebno dobro posoliti. Tako pripremljen buncek stavite u tavu za pečenje na koju ste prethodno stavili svinjske masti. Na svaki buncek rasporedite još svinjske masti i stavite peći na 180°C na cca. 2 sata, ovisno koliko su bunceki veliki.
Krumpir skuhajte u kori, pustite da se malo ohladi i skinite koru. Nakon toga naribajte krumpir, dodajte sol i papar i prethodno pripremljeni dinstani luk koji ste na laganoj vatri dinstali 15-tak minuta. Promiješajte i poslužite po želji.
Kod posluživanja možete dodati i kiselo zelje, a sve zajedno možete zaliti s nekoliko kapi domaćeg bučinog ulja.