...

Junetina na lovački i zlevanka

NAMIRNICE

2kg buta
1,5 kg luka
400g mrkve
100g celera
4 lovorova lista
Glavica češnjaka
Svežanj peršina
4dl bijelog vina (silvanac)
3 veće rajčice
Sol
Papar
Brašno
Slatka crvena paprika (ljuta umjesto slatke ako jelo treba biti pikantno)
Voda po potrebi

PRIPREMA

Meso izrezati na šnicle veličine dlana, položiti i uvaljati u mješavinu glatkog brašna i paprike. U posudi s debelim dnom ispeci kratko s obje strane meso (na masti ili ulju) i na istoj masnoći dinstati luk. Luk posoliti, kad omekša, dodati celer i mrkvu. Dinstati pola sata. Ubaciti meso, zaliti vinom, začiniti, lovor i grubo narezana rajčica. Preliti vodom da prekrije meso i kuhati poklopljeno 3 sata.

Okruglice

NAMIRNICE

1 stari kruh
2dl mlijeka
Sol
Prstohvat svježeg peršina
2 jaja
3 režnja češnjaka
Krušne mrvice po potrebi.

PRIPREMA

Kruh ostaviti 15-ak minuta u vrućem mlijeku, pa rukama dobro sjediniti sastojke. Mokrim rukama raditi okruglice i ubacivati ih u kipuću vodu. Kuhaju se dok ne isplivaju.

Kukuruzna zlevanka

NAMIRNICE

20 dkg kukuruznog brašna
3-4 cijela jaja
4 dcl kiselog mlijeka
1 svježi sir (800g)
sol
1 žličica šećera
1 dcl mlijeka
2 dcl vrhnja

PRIPREMA

Promiješati kukuruzno brašno sa sirom, dodati jaja te sve promiješati. Dodati kiselo mlijeko i šećer. Ostaviti da odstoji 15 minuta. U namazani i zagrijani lim izliti tijesto. Odozgo tijesto preliti s malo vrhnja i peći 45 minuta na 200°C.

Kaj su jeli naši stari
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.