Vinski gulaš sa svinjskim srcima:

NAMIRNICE

1kg svinjskih srca
3 glavice luka
2 mrkve
1 korijen celera
1 korijen peršina
2 češnja češnjaka
1 žlica masti
Sol
Papar
Crvena paprika
2 dl vina

PRIPREMA

Luk, mrkvu, korijen celera i peršina zajedno prodinstati , dodati češnjak i odmah dodavati srca koja smo prethodno oprali, očistili i narezali na kockice. Dinstati dok srca ne omekšaju, polako podlijevati vodom. Kuhati na laganoj vatri otprilike 2h. Pred kraj kuhanja začiniti ostatkom začina i vina. U gulaš se ukuhaju žličnjaci. Kratko prokuhati te posipati sitno nasjeckanim peršinom

Žličnjaci

NAMIRNICE

2 jaja
4-5 žlica glatkog brašna
1 žličica soli

PRIPREMA

Umutiti jaja dodati brašno i sol. Smjesu žlicom ubacivati u gulaš. Ukuhati ih par minuta

Kruh

NAMIRNICE

1kg glatkog brašna
1 germa
600ml vode
2 žlice soli

PRIPREMA

  1. U 300ml vode staviti germu 15 minuta.
  2. U zdjelu prosijati brašno i sol uliti 300ml vode i 300ml vode u kojoj je germa i sve zajedno pomiješati
  3. Mijesiti tijesto 10 minuta na dasci
  4. Pustiti ga da se digne sat i pol
  5. Nakon sat i pol dodatno mijesiti tijesto i oblikovati kruh
  6. Pustiti ga da se digne još pola sata do sat vremena
  7. Staviti ga u pećnicu i peći na 220°C 45 minuta. Zavisi o pećnici