...

Ajngemahtec

NAMIRNICE

500g pilećeg mesa
50g crvenog luka
100g graška
100g mrkve
100g korijena peršina
100g korijena celera
3 žlice brašna
malo masti
sol i papar po želji

PRIPREMA AJNGEMAHTECA

Na kockice, tj. na manje komade narežite piletinu. Sitno nasjeckajte luk, lagano pirjajte na masti do lijepe žute boje. Na luk tada ubacite usitnjeno meso i sve skupa još malo popržite. Piletina bi trebala postati blijeda i u tom trenutku dodaje se povrće:mrkva, peršin, celer i tek nakon toga grašak. Namirnice treba pustiti da se malo poprže, a onda na to dodajte litru i pol vode, pustite da zakuha, smanjite vatru i pustite da polako kuha otprilike sat vremena.

Pred kraj, u juhicu dodajte noklice i ostavite dodatnih 10 minuta na vatri dok se i noklice ne skuhaju. Na kraju, prije posluživanja, dodajte svježe nasjeckani peršin.

PRIPREMA NOKLICA

Noklice napravite tako da u posudi razmutite jedno cijelo jaje i njemu malo po malo dodajte brašno, sol, papar i nasjeckani peršin. Lagano miješajte i pustite da smjesa odstoji nekoliko minuta. Nakon toga malom žličicom ukuhavajte u juhu koja vrije.

Torta od graha

NAMIRNICE

300g sušenog graha
50g oraha
5 jaja
300g šećera
2 žlice brašna
Mast i brašno za kalup
100g pekmeza od šljiva

PRIPREMA

Sve sastojke pomiješati i napraviti biskvit koji se peče 45 min. na 180°C. Ohlađeni biskvit neka ostane u kalupu preko noći. Zatim ga prerezati na pola i premazati pekmezom unutra i izvana. Posipati mljevenim orasima i ukrasiti kuhanim grahom.

Kaj su jeli naši stari
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.