Kotlovina

NAMIRNICE

  • 2kg ribe (šaran, štuka, amur, som)
  • 500g luka
  • 3 žlice slatke mljevene paprike
  • 1 žlica ljute mljevene paprike
  • 0,5l rajčice
  • 0,25l bijelog vina
  • 2 žlice ulja
  • sol i papar

PRIPREMA FIŠ PAPRIKAŠA

Luk nasjeckati i popržiti na ulju. Nakon što luk poprimi staklastu boju zaliti vodom i dodatno kuhati dok se luk ne raskuha. Nakon toga dodati ribu koju smo prethodno isjekli na veće komade. Dodati sol, papar, mljevenu papriku, rajčicu i možete zaliti vinom po želji.

Voda treba prekriti svu količinu ribe, a nakon što zakuha dodatno kuhajte još 25 – 30 min.

Domaća tjestenina

NAMIRNICE

  • 500g glatkog brašna
  • 5 domaćih jaja
  • 250g domaćeg maslaca, ulja ili masti.

PRIPREMA

U dovoljno veliku posudu stavite brašno i jaja te umijesite čvrsto tijesto. Nakon što kratko odstoji tanko ga razvaljajte (2-3mm), te ga pustite da se malo posuši.

Režite široke trake koliko želite da rezanci budu dugački (5cm). Složite trake jednu na drugu i režite rezance na 1cm.

Kuhajte u dovoljno slane vode oko 3 minute. Nakon što je tjestenina kuhana procijedite i dodajte rastopljeni domaći maslac.