Kotlovina
NAMIRNICE
- 2kg ribe (šaran, štuka, amur, som)
- 500g luka
- 3 žlice slatke mljevene paprike
- 1 žlica ljute mljevene paprike
- 0,5l rajčice
- 0,25l bijelog vina
- 2 žlice ulja
- sol i papar
PRIPREMA FIŠ PAPRIKAŠA
Luk nasjeckati i popržiti na ulju. Nakon što luk poprimi staklastu boju zaliti vodom i dodatno kuhati dok se luk ne raskuha. Nakon toga dodati ribu koju smo prethodno isjekli na veće komade. Dodati sol, papar, mljevenu papriku, rajčicu i možete zaliti vinom po želji.
Voda treba prekriti svu količinu ribe, a nakon što zakuha dodatno kuhajte još 25 – 30 min.
Domaća tjestenina
NAMIRNICE
- 500g glatkog brašna
- 5 domaćih jaja
- 250g domaćeg maslaca, ulja ili masti.
PRIPREMA
U dovoljno veliku posudu stavite brašno i jaja te umijesite čvrsto tijesto. Nakon što kratko odstoji tanko ga razvaljajte (2-3mm), te ga pustite da se malo posuši.
Režite široke trake koliko želite da rezanci budu dugački (5cm). Složite trake jednu na drugu i režite rezance na 1cm.
Kuhajte u dovoljno slane vode oko 3 minute. Nakon što je tjestenina kuhana procijedite i dodajte rastopljeni domaći maslac.