...

NAMIRNICE

  • 1kg PIK junetine narezane na kockice
  • 200 g kuhanih kestena
  • 1 mrkva
  • 1 korijen peršina
  • 3 glavice luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica pelata ili koncentrata od rajčice
  • 1 žlica crvene paprike
  • lovor, peršin, sol, papar, sol, mast
  • crveno vino

PRIPREMA

Luk narežemo na sitne kockice kao i ostalo povrće, te stavimo dinstati dok ne otpusti vodu i porumeni. Dodajemo juneće gulaš kocke, sve zajedno promiješamo i ostavimo oko 20 minuta da meso pusti vodu uz povremeno miješanje.

Kada meso otpusti vodu, dodajemo crvenu papriku, sol, papar i podlijemo crvenim vinom. Promiješamo i ostavimo na laganoj vatri oko 30 minuta. Za to vrijeme pripremimo kestene. Narežemo ih, zalijemo s malo vode i stavimo u pećnicu na 180°C oko 30 min. ili dok ne budu potpuno spremni za skidanje ljuske.

Gulaš promiješamo i dodajemo rajčicu, lovorov list, peršin i senf. Nakon dodavanja začina gulaš ostaviti na laganoj vatri dodatnih 15 – 20 min.

Kad je gulaš pri kraju, dodajte malo kima kako bi ga dodatno začinili. Poslužite ga svojim gostima uz domaće trgance, njoke, široke rezance ili uz rižu s povrćem kako smo to mi napravili.

Dobar Vam tek!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.