...

NAMIRNICE

  • 1kg PIK junetine narezane na kockice
  • 200 g kuhanih kestena
  • 1 mrkva
  • 1 korijen peršina
  • 3 glavice luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica pelata ili koncentrata od rajčice
  • 1 žlica crvene paprike
  • lovor, peršin, sol, papar, sol, mast
  • crveno vino

PRIPREMA

Luk narežemo na sitne kockice kao i ostalo povrće, te stavimo dinstati dok ne otpusti vodu i porumeni. Dodajemo juneće gulaš kocke, sve zajedno promiješamo i ostavimo oko 20 minuta da meso pusti vodu uz povremeno miješanje.

Kada meso otpusti vodu, dodajemo crvenu papriku, sol, papar i podlijemo crvenim vinom. Promiješamo i ostavimo na laganoj vatri oko 30 minuta. Za to vrijeme pripremimo kestene. Narežemo ih, zalijemo s malo vode i stavimo u pećnicu na 180°C oko 30 min. ili dok ne budu potpuno spremni za skidanje ljuske.

Gulaš promiješamo i dodajemo rajčicu, lovorov list, peršin i senf. Nakon dodavanja začina gulaš ostaviti na laganoj vatri dodatnih 15 – 20 min.

Kad je gulaš pri kraju, dodajte malo kima kako bi ga dodatno začinili. Poslužite ga svojim gostima uz domaće trgance, njoke, široke rezance ili uz rižu s povrćem kako smo to mi napravili.

Dobar Vam tek!

Kaj su jeli naši stari
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.