NAMIRNICE
- 1kg PIK junetine narezane na kockice
- 200 g kuhanih kestena
- 1 mrkva
- 1 korijen peršina
- 3 glavice luka
- 3 režnja češnjaka
- 1 žlica pelata ili koncentrata od rajčice
- 1 žlica crvene paprike
- lovor, peršin, sol, papar, sol, mast
- crveno vino
PRIPREMA
Luk narežemo na sitne kockice kao i ostalo povrće, te stavimo dinstati dok ne otpusti vodu i porumeni. Dodajemo juneće gulaš kocke, sve zajedno promiješamo i ostavimo oko 20 minuta da meso pusti vodu uz povremeno miješanje.
Kada meso otpusti vodu, dodajemo crvenu papriku, sol, papar i podlijemo crvenim vinom. Promiješamo i ostavimo na laganoj vatri oko 30 minuta. Za to vrijeme pripremimo kestene. Narežemo ih, zalijemo s malo vode i stavimo u pećnicu na 180°C oko 30 min. ili dok ne budu potpuno spremni za skidanje ljuske.
Gulaš promiješamo i dodajemo rajčicu, lovorov list, peršin i senf. Nakon dodavanja začina gulaš ostaviti na laganoj vatri dodatnih 15 – 20 min.
Kad je gulaš pri kraju, dodajte malo kima kako bi ga dodatno začinili. Poslužite ga svojim gostima uz domaće trgance, njoke, široke rezance ili uz rižu s povrćem kako smo to mi napravili.
Dobar Vam tek!