...

Kotlovina

NAMIRNICE

  • 6 mrkvi
  • 3 crvena luka
  • 5 svježih paprika
  • 5 svježih rajčica
  • 500 grama vrganja
  • 1 češnjak
  • 3 žlice svinjske masti
  • 1 kg krumpira
  • 1 kg svinjskog vrata
  • 1 kg svinjskih kotleta
  • 500 grama pilećeg mesa
  • 3 domaće kobasice
  • bijelo vino
  • začini, sol, papar, lovor

PRIPREMA KOTLOVINE

Prije pripreme kotlovine potrebno je marinirati meso paprom, vegetom i sitno nasjeckanim češnjakom, na to staviti malo ulja i vina. Ostaviti da stoji nekoliko sati.

U međuvremenu oprati, oguliti i narezati povrće na kockice, kolutiće i ploške. Ugrijati kotao i ubaciti mast. Kad se mast otopi i zagrije dodati meso i pržiti dok se poprimi smeđu i crvenkastu boju. Nakon toga podignuti meso na gornji dio, a na unutrašnju masnoću dodati narezano povrće koje je potrebno pirjati dok se ne opusti. Meso povremeno stavljati na središnji dio u umak, pa ponovo vratiti na gornji dio. Pri kraju kada je meso gotovo, u središnji dio dodaje se krumpir, sitno narezani češnjak i vrganji. kada je krumpir gotov, meso se vrati u umak i na kraju se posluži s krumpirom i ostalim povrćem

Juha od lisičarki

NAMIRNICE

  • 400 grama lisičarki
  • 2 dag suhih vrganja
  • 5 dag heljdine kaše
  • žlica svinjske masti
  • 2 crveni luk
  • 2 režnja češnjaka
  • žlica brašna
  • 0,5 dl kiselog vrhnja
  • malo octa
  • sol, papar, lovorov list

PRIPREMA

Na ugrijanoj hladnoj zaprški popržiti sjeckani luk, dodati gljive i češnjak te pirjati dok se ne opusti. Posoliti, dodati heljdu, lovorov list i uliti dovoljno vode. Polako kuhati oko 20 minuta i pred kraj kuhanja umiješati vrhnje prethodno izmiješano s brašnom, paprom i octom. Na kraju dodati malo sjeckanog peršina i poslužiti.

Kaj su jeli naši stari
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.