NAMIRNICE ZA TIJESTO
- 200 g brašna
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- 1 žlica kis. vrhnja
- 2 žlice vode ili po potrebi
- sol
NAMIRNICE ZA NADJEV
- 100 g domaće PIK šunke
- 200 g cvijeta brokule
- pola većeg poriluka
- 11/2 čaša kiselog vrhnja
- 150 ml mlijeka
- 2 jaja
- sol, papar, muškatni oraščić
- 100 g naribanog sira
PRIPREMA
Od namirnica koje su potrebne zamijesimo prhko tijesto i ostavimo najmanje 1 sat u hladnjaku da odmori.
Za to vrijeme narežemo povrće za nadjev koje ćemo blanširati u vreloj vodi nekoliko trenutaka. Domaću PIK šunku narežemo na kockice, a sir naribamo na tanke rezance. U posudi izmješamo vrhnje, mlijeko, sol, papar, muškatni oraščić i jaja.
Tijesto razvaljamo, stavimo na lim za pečenje ili keramiku za pite, odrežemo višak, probušimo nekoliko rupa vilicom na dnu i pečemo na 180°C 30% ili 15-tak minuta.
Kada je tijesto pečeno cca. 30% na njega stavljamo blanširano povrće i narezanu šunku, a sve zajedno zalijemo nadjevom koji smo ranije pripremili.
Pečemo u pećnici na 180°C oko 40 minuta.
Kada je gotovo, narežite i poslužite gostima uz rajčice i malo zelene salate. Dobar tek!