...

NAMIRNICE ZA TIJESTO

  • 200 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žlica kis. vrhnja
  • 2 žlice vode ili po potrebi
  • sol

NAMIRNICE ZA NADJEV

  • 100 g domaće PIK šunke
  • 200 g cvijeta brokule
  • pola većeg poriluka
  • 11/2 čaša kiselog vrhnja
  • 150 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • sol, papar, muškatni oraščić
  • 100 g naribanog sira

PRIPREMA

Od namirnica koje su potrebne zamijesimo prhko tijesto i ostavimo najmanje 1 sat u hladnjaku da odmori.

Za to vrijeme narežemo povrće za nadjev koje ćemo blanširati u vreloj vodi nekoliko trenutaka. Domaću PIK šunku narežemo na kockice, a sir naribamo na tanke rezance. U posudi izmješamo vrhnje, mlijeko, sol, papar, muškatni oraščić i jaja.

Tijesto razvaljamo, stavimo na lim za pečenje ili keramiku za pite, odrežemo višak, probušimo nekoliko rupa vilicom na dnu i pečemo na 180°C 30% ili 15-tak minuta.

Kada je tijesto pečeno cca. 30% na njega stavljamo blanširano povrće i narezanu šunku, a sve zajedno zalijemo nadjevom koji smo ranije pripremili.

Pečemo u pećnici na 180°C oko 40 minuta.

Kada je gotovo, narežite i poslužite gostima uz rajčice i malo zelene salate. Dobar tek!

Kaj su jeli naši stari
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.