...

Priprema sarme

NAMIRNICE

  • 1kg mješanog mljevenog mesa
  • 0.2 kg kaše
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 3 češnja češnjaka
  • struk peršunovog lista
  • list celera
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice bibera
  • 2 žličice crvene paprike
  • 1 mala čili papričica
  • 1 jaje,1 jušna žlica masti
  • 2 jušne žlice brašna
  • 1-2 kriške domaćeg špeka
  • 1/2 l kuhane rajčice
  • 25 listova vinove loze.

PRIPREMA

Dobro oprati kašu i dodati mesu zajedno sa jajetom, žličicom soli, žličicom crvene paprike, peršunom, celerom, biberom, lukom i češnjakom.
Smjesu dobro umijesiti i ostaviti da odstoji dok se pripreme listovi vinove loze.
Zakipjeti vodu s malo soli te preliti preko listova. Ostaviti nekoliko minuta da listovi omekšaju te ih ocijediti a zatim preliti hladnom vodom. Ponovo ih ocijediti i spremni su za slaganje sarmica.

U lonac veličine 5 l na dno staviti 2-3 lista vinove loze te slagati sarmice da prekriju dno. Zatim staviti špek i prekriti s 2-3 lista vinove loze. Preliti kipućom vodom da pokrije sarmice poklopiti i pustiti da provri, zatim dodati kuhanu rajčicu i kuhati na laganoj vatri 1 h. Potom složiti zapršku od masti, brašna i žličice crvene paprike. Zapršku dodati sarmi i nastaviti kuhati još 15 minuta, a po potrebi dodati još soli i papra.

Kaj su jeli naši stari
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.