...

PREŽGANA JUHA – (Ajnpren juha)

  • 3 žlice masti
  • 3 žlice brašna
  • cca. 0,5l vode
  • Slatka mljevena paprika
  • 2-3 jaja

PRIPREMA

Brašno stavite na tavu u kojoj ste rastopili svinjske masti i grijte na laganoj vatri dok ne dobije žuto-smeđu boju. Nakon toga dodajte vodu i kuhajte nekoliko minuta. Miješajte sve dok ne zakuha i postane gusta juha. Kada zakuha, sol i zamućena jaja.

Prokuhajte do kraja i ostavite da se malo ohladi.

Jaja s porilukom

  • 2-3 svježa poriluka
  • 5-6 jaja
  • Sol i papar

PRIPREMA

Poriluk pirjajte na laganoj vatri dok ne omekša. Za to vrijeme umutite 5-6 jaja i kada poriluk omekša dodajte ih u posudu za pečenje. Miješajte jaja i poriluk dok se sve ne sjedini i dok jaja ne budu gotova.

Jetrica na saft sa žutim žgancima

  • 500 g svinjske jetre
  • 2 glavice luka
  • 1 dl crnog vina
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice kuhanog paradajza
  • 1 žlica masti
  • 1 žlica brašna
  • ljute paprike po želji
  • soli i papra po želji

PRIPREMA

Luk nasjeckati i dinstati na masti. Kad omekša, dodati jetrica izrezana na tanke ploške te sol i ljutu papriku po želji, Malo propirjati pa podliti vinom. Kad vino ispari, dodati vodu da prekrije jetrica. Nakon što jetrica malo omekšaju, dodatisitno kosani češnjak i paradajz. Razmutiti brašno u malo vode i zgusnuti time saft. Pustiti da provrije i poslužiti uz žute žgance.

Kaj su jeli naši stari
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.