PREŽGANA JUHA – (Ajnpren juha)
- 3 žlice masti
- 3 žlice brašna
- cca. 0,5l vode
- Slatka mljevena paprika
- 2-3 jaja
PRIPREMA
Brašno stavite na tavu u kojoj ste rastopili svinjske masti i grijte na laganoj vatri dok ne dobije žuto-smeđu boju. Nakon toga dodajte vodu i kuhajte nekoliko minuta. Miješajte sve dok ne zakuha i postane gusta juha. Kada zakuha, sol i zamućena jaja.
Prokuhajte do kraja i ostavite da se malo ohladi.
Jaja s porilukom
- 2-3 svježa poriluka
- 5-6 jaja
- Sol i papar
PRIPREMA
Poriluk pirjajte na laganoj vatri dok ne omekša. Za to vrijeme umutite 5-6 jaja i kada poriluk omekša dodajte ih u posudu za pečenje. Miješajte jaja i poriluk dok se sve ne sjedini i dok jaja ne budu gotova.
Jetrica na saft sa žutim žgancima
- 500 g svinjske jetre
- 2 glavice luka
- 1 dl crnog vina
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice kuhanog paradajza
- 1 žlica masti
- 1 žlica brašna
- ljute paprike po želji
- soli i papra po želji
PRIPREMA
Luk nasjeckati i dinstati na masti. Kad omekša, dodati jetrica izrezana na tanke ploške te sol i ljutu papriku po želji, Malo propirjati pa podliti vinom. Kad vino ispari, dodati vodu da prekrije jetrica. Nakon što jetrica malo omekšaju, dodatisitno kosani češnjak i paradajz. Razmutiti brašno u malo vode i zgusnuti time saft. Pustiti da provrije i poslužiti uz žute žgance.