...

Krvavice s dinstanim zeljem

  • 2-3 para krvavica
  • Domaće kiselo zelje
  • domaći špek
  • luk
  • svinjska mast
  • sol, papar, crvena paprika, lovorov list

PRIPREMA

Krvavice stavimo na lim, podlijemo vodom i premažemo sve sa svinjskom masti. Sve zajedno stavljamo u pećnicu i pečemo otprilike 45 minuta do 1h na 180°C.

Za dinstano zelje prepržimo luk, i ubacimo kiselog zelja koje smo prethodno oprali. Na zelje stavimo na sitno rezani domaći špek i sve zajedno dinstamo dok ne omekša. Za poseban okus možemo staviti soli, papra, crvene paprike i lovorovog lista po želji.

Juha s krumpirom i češnjakom

  • 2- 3 veća krumpira
  • 3 režnja češnjaka
  • voda
  • sol, papar, crvena paprika

PRIPREMA

U kipućoj vodi kuhamo krumpir koji ćemo začiniti sa soli i paprom. Kada je krumpir gotov u posebnoj tavici zagrijemo svinjske masti i prepržimo sitno nasjeckani češnjak. Dodajemo crvene paprike i još kratko pržimo. Nakon toga sve zajedno dodajemo u juhu gdje se kuha krumpir.

Nakon kratkog prokuhavanja dodamo začina po želji i jelo je gotovo.

Krumpir na kockice

  • 2 – 3 veća krumpira
  • luk
  • domaći špek
  • domaća svinjska mast
  • sol, papar

PRIPREMA

Krumpir narežemo na kockice, luk usitnimo i špek narežemo na sitne trakice. Sve zajedno stavimo u zdjelu za pečenje na svinjsku mast i poklopimo. Povremeno promiješamo i pazimo da nam ne zagori krumpir. Kada krumpir omekša (cca. 20 minuta) i sve se zajedno sjedini, jelo je gotovo.

Bijeli žganci s preljevom od luka i vrhnja

  • 1-2 veća krumpira
  • 500g oštrog brašna ili po potrebi
  • sol
  • svinjska mast
  • luk
  • domaće kiselo vrhnje

PRIPREMA

Za početak naribamo krumpir i stavimo ga kuhati. Kada je krumpir kuhan dodajemo oštro brašno, sol i svinjska mast. Sve zajedno se kuha miješajući oko 10-15 minuta. Trebamo dobiti čvršću glatku smjesu.

Preljeve od luka i vrhnja radimo posebno, a jedno i drugo kratko pržimo ili prokuhamo na tavi.

Kada su žganci i preljev gotovi, zajedno s preljevom trgamo žgance i za kraj ih prelijemo s preljevom po želji.

Pečena melja

  • 2 jaja
  • 3 žlice domaćeg sira
  • 2 žlice vrhnja
  • kukuruzno brašno po potrebi
  • Sol

PRIPREMA

Pomiješamo sve sastojke u zdjeli za miješanje. U posebnoj tavi rastopimo domaću svinjsku mast i ulijemo smjesu u tavicu. Miješamo sve zajedno do tvrde mješavine koju ćemo kratko zapeći kako bi sve imalo još bolji okus.

Kaj su jeli naši stari
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.